woensdag 13 oktober 2010

nat pak voor DeWinter

Aan de Gentse universiteit is het in de avond van 7 oktober tot rellen gekomen net voor de start van een debat waaraan Philip Dewinter (VB), Mark Demesmaeker (N-VA) en Jean-Marie Dedecker (LDD) zouden deelnemen. Actievoerders blokkeerden de toegang tot de gebouwen aan de Blandijnberg waardoor de organiserende 'Nationalistische Studentenvereniging' (NSV) zich genoodzaakt zag de gehele zaak af te gelasten. Door de blokkade was er immers geen doorkomen meer aan.

Net voor de start van de blokkade waartoe het 'progressieve studentenfront' had opgeroepen, slaagden een dertigtal NSV-leden erin om de gebouwen binnen te glippen. Een achtervolging annex vechtpartij later werden de extreem-rechtse studenten opgesloten in een auditorium op het gelijkvloers. Daar werden ze rond 20.30 uur ontzet door de politie. Onder de 'gevangenen' bevond zich NSV-vice praeses Wouter Opdenacker die naar eigen zeggen "bange momenten" had beleefd. Het kwam aan de ingang van het gebouw op de Blandijnberg tot schermutselingen toen Philip Dewinter, bijgestaan door een twintigtal Voorpost-militanten, waaronder de onvermijdelijke actieleider Lucien 'Luc' Vermeulen, de toegang probeerde af te dwingen met wapperende handjes. Dat lukte dus niet. Integendeel. De politie, een vijftigtal eenheden sterk, greep meteen in om de zaak niet verder te laten escaleren. Zelfs het waterkanon werd ingezet. Dat bezorgde VB-coryfee Dewinter een nat pak.

Voorpost-militant Luc De Corte (vooraan op foto 2, klik eenmaal op de foto voor een grotere afbeelding) hield aan het getrek en geduw een mediagenieke wonde aan het hoofd over die vandaag in zowat alle kranten te bewonderen valt. Het is niet de eerste maal dat De Corte, vroeger OCMW-raadslid voor het Vlaams Belang in Evergem, knokkenderwijs in de belangstelling komt. Vorig jaar raakte hij in de maand augustus - "door een samenloop van omstandigheden" - betrokken in een caféruzie en vechtpartij met enkele jongeren. Hierna stelde hij zijn mandaat ter beschikking en verliet hij naar eigen zeggen ook het Vlaams Belang. Lokaal VB-voorzitter en -gemeenteraadslid Alain Speeckaert had daarop aangedrongen. Speeckaert meende dat zijn slaaggrage collega de partij al te zware schade had toegebracht.

Het was de eerste keer dat de NSV de toelating had gekregen van de rector om een debat te organiseren in de gebouwen van de universiteit. Bij de trek- en duwpartijen raakte rector Van Cauwenberghe gewond en werd 'zwijmelend' afgevoerd. Ook al een primeur. NSV-praeses Arno D'Hooghe kondigde schuimbekkenderwijs een nieuw debat aan. Waarover en met wie verklapte hij wijselijk nog niet. Dewinter bekloeg zich na de incidenten over de aanslag op zijn vrije meningsuiting. De extreem-rechtse knokploeg zakte dan maar af naar de Overpoort zichzelf begeleidend met racistische slogans en 'nationalistische gezangen'. Er deden zich geen ongeregeldheden meer voor. Niemand werd gearresteerd. En zo werd het nog een gezellige avond.

Anti-fascist in prison in Bulgaria: Free Jock!

Deze nachtmerrie voor Jock Palfreeman loopt al enkele jaren, inmiddels was hij begin december 2009 tot 20 jaar veroordeeld en lopen er twee verschillende hoger beroepen door hem ingesteld. lees hieronder zijn verhaal en hoe je hem kan supporten ( Die Geschichte aufs Deutsch findest du auf dem Internationalen Webseite):

Jock Palfreeman is a 23 year old Australian who had the courage to stand up against 16 Nazis on a night out in Sofia, Bulgaria. He witnessed the fascists chasing and attacking two young Roma boys. Jock ran to the boys’ aid, he did his best to keep the Nazis at bay by waving a knife at them but they attacked him. Jock was left with nowhere to run and had no choice but to defend himself. Andrey Monov, one of the Nazis, was stabbed and killed and another, Antoan Zahariev was injured. The Roma boys ran away.

Jock has since been tried and sentenced for murder and attempted murder. He has been sentenced to 20 years imprisonment and has been fined 375,000 Australian dollars. Andey Monovs Father is well known in Bulgaria and at the funeral there were a mixture of judges, police and politicians.

Jocks trial was a complete sham – yet another example of corruption and secret hand shakes in the judicial system. The prosecutions case was built on the witness statements made by the other Nazis that were there that night, all claiming that Jock randomly attacked the group and chased them with the intent of killing somebody. Key people and possible witnesses were never interviewed by police and CCTV footage from the scene miraculously went missing and many of the statements made at the time were not the same as the statements submitted to the court by the prosecution. Jock has two appeals before his sentence becomes final.

We must campaign to free Jock and put pressure on Bulgarian authorities to accept his appeal. If his charges were downgraded to excessive use of force during self-defence, he would be already out. We must make sure that this judicial farce is highlighted and that they will not be able to repeat it again.

Latest news: in late May the senior judge in Jock’s case finally provided his written report on the reasons for the guilty verdict last December. It’s in Bulgarian of course! Jock’s defence team can now apply for an appeal hearing, which may take 6 months to be heard. In the meantime Jock has been stuck in isolation since 19 February and remains locked in a small room 23 hours per day, although ironically prison overcrowding means he shares with another prisoner. A couple of months later luckally he was moved back out of isolation. He can receive mail (letters only, no books etc), and visitors if you happen to be in the area. See on the bristolabc.wordpress previous reports on Jock.

Meer info vind je op; www.freejock.net en

http://bristolabc.wordpress.com/2010/06/12/campaign-to-free-jock-palfreeman/

AFA-Nijmegen zal een voorlichting geven over de English Defence League (EDL). De EDL is een Engelse extreem rechtse organisatie die zich bezig houd met anti-islam activisme. De EDL komt op 30 oktober naar Amsterdam voor een pro-Wilders demonstratie. Vanavond info over de EDL met woorden en filmpjes en info over de acties tegen de demonstratie van 30 oktober.

De Anarchistische Groep Nijmegen presenteert vanavond een infoavond over de Rozbrat in Poznan, Polen. De Rozbrat werd in 1994 gekraakt en is vandaag de dag een van de belangrijkste anarchistische-sociale centra waar vele intiatieven een plek vinden. Sinds 2009 wordt het pand bedreigt met ontruiming. Het Rozbrat collectief komt naar de Klinker, om te vertellen over hoe hun de strijd voeren tegen een mogelijke ontruiming en alles wat je wil weten over het runnen van een sociaal centrum!

Brigade M in Gouda?



Extreem rechts optreden in

Goudse popzaal

Vrijdag 15 oktober zal er in Goudse popzaal De Gonz een concert plaatsvinden van de bekendste Nederlandse extreem rechtse band Brigade M.

De extreem rechtse muziekgroep Brigade M (de M staat voor Mussert, de leider van de NSB) heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd in de periode dat ze bestaan. Met nummers als “50000 helden”, een verwijzing naar de 50000 Nederlandse vrijwilligers bij de SS, en “eigen volk eerst” heeft Brigade M een behoorlijke status gekregen bij rechts extremisten door heel Europa. De leider van de band Tim Mudde is ook buiten de band om geen onbekend figuur binnen extreem rechts. Zo is hij actief geweest bij de verboden fascistische partij CP ’86 en is hij actieleider geweest bij de extreem rechtse actiegroep Voorpost. Door de status van Brigade M en Tim Mudde in de extreem rechtse wereld kunnen er veel mensen verwacht worden bij het optreden aanstaande vrijdag. Eerdere concerten van extreem rechtse bands in Nederland liepen dikwijls uit op vechtpartijen en ordeverstoringen. Om uit het zicht van overheid en politiek te ontsnappen heeft Brigade M voor dit specifieke optreden de schuilnaam “Heilige Oorlog” aangenomen, een veelgebruikte tactiek bij extreem rechtse concerten.

Het concert staat niet op de site van De Gonz en daarmee wordt de illusie gewekt dat het om een besloten feest gaat. Niets is echter minder waar, via diverse extreem rechtse mailinglijsten en internetfora wordt er opgeroepen om naar de muziekavond te komen. “Het is belachelijk dat een popzaal als De Gonz meewerkt aan het promoten van extreem rechtse muziek. Racisme en verheerlijking van het derde rijk zijn aan de orde van de dag in de teksten van de band die in De Gonz op zal treden” aldus een woordvoerder van AFA. “Wij roepen De Gonz hierbij dan ook op om de stekker uit dit racistische optreden te trekken”.

Voor meer informatie over Brigade M kijk bij onderstaande links
http://www.xs4all.nl/~afa/alert/1_9/brigade.html
http://www.doorbraak.eu/gebladerte/10776f48.htm

Nazidemo 23 oktober Hamm


Op 23 oktober roepen nationaalsocialisten uit Hamm op tot een demonstratie onder het motto “Das System bringt uns den Volkstod! - Freie Völker statt freie Grenzen!”( Het systeem zorgt voor volkerenmoord! _Vrije volken in plaats van open grenzen!)

In de oproep voor de de demonstratie word onder andere het 'nationale socialisme' als 'natuurwet' neergezet en zal de overname van de macht zeer binnenkort plaatsvinden.

De sprekerslijst bevat zo'n beetje het hele rechts-extreme spectrum. Naast de immer aanwezige Axel Reitz ( de.wikipedia.org/wiki/Axel_Reitz ) en Christian Worch ( de.wikipedia.org/wiki/Christian_Worch ), zullen onder andere Hartmut Wostupatsch ( de.wikipedia.org/wiki/Wostupatsch ) en Sven Skoda spreken.

Axel Reitz was lid van de “Kampfbund Deutscher Sozialisten” ( de.wikipedia.org/.../Kampfbund_Deutscher_Sozialisten ). Hij is meerde malen wegens Jodenhaat, het dragen van verboden symbolen en overtreding van het uniformverbod veroordeeld. Ook de andere sprekers zijn sinds lange tijd actief binnen de rechtse scene en zijn meerdere malen opgevallen door veroordelingen wegens smaad en Jodenhaat


De Kameradschaft Hamm beschikt, zoals uit de sprekerslijst blijkt, over talrijke contacten in Nordrhein-Westfalen en verder. De Kameradschaft Hamm werkt intensief samen met neonazi's uit Dortmund ( de.wikipedia.org/wiki/Autonome_Nationalisten ), Ahlen, Unna en Münster. Er worden regelmatig acties en demonstraties gezamenlijk georganiseerd. Een voorbeeld van de samenwerking tussen Ahlener en Hammer nazi's is de demonstratie op 22 oktober 2010 in Ahlen op de vooravond van de demonstratie in Hamm.


Ook dit jaar kwam het in Hamm weer tot aanvallen/intimidatiepogingen op antifascistische evenementen en politieke tegenstanders. Ook word er opgeroepen tot moord op Joden en antifaschisten, word het nationaalsocialisme verheerlijkt en zijn er bekladdingen met hakenkruisen


In Hamm word de actieve neonazi-scene nog steeds weggezet als minimaal. En als teken van afkeur word het neerlaten van jaloezieën en het buitenzetten van de bruine kliko's voor gesteld. Wij willen ons daar niet bij neer leggen en roepen alle antifaschisten uit de regio en daarbuiten op, naar Hamm te komen en actie te ondernemen.

Welke actie-mogelijkheden er zijn vinden jullie op http://aah.noblogs.org