maandag 23 maart 2009

26-03-2009 NSV Demo verhinderen!

De Nationalistische Studentenvereniging (NSV) zal op 26 maart 2009 naar jaarlijkse gewoonte betogen, dit keer opnieuw in Leuven. De slogan van deze betoging is “Vlaams, sociaal en nationaal”.

Deze slogan laat al niet meer veel aan de verbeelding over. Het NSV is een ronduit fascistische organisatie. Hun ideologie bestaat uit extreem nationalisme, racisme, antidemocratisch blind leiderschapgeloof en een openlijke goedkeuring van geweld om het eigen volk veilig te stellen tegenover invloeden van “buitenaf”. Voor de weinigen die nog twijfelen aan het ware gelaat van het NSV hierbij enkele feitjes.


- De kleuren van het NSV zijn zwart, wit en rood, niet toevallig ook de huiskleuren van de NSDAP (Hitler’s partij) en aanverwante organisaties.

- Het NSV houdt discussieavonden over ‘de joodse kwestie’(= Wannsee conferentie);

- NSV Leuven hield op 7 maart 2009 een vormingsavond over ‘de repressie tegen vlaamsgezinden’. Hierbij was de flyer toepasselijk geïllustreerd met het berkenkruis, beter bekend als het symbool voor de Vlaamse SS-afdeling.

- Het NSV is voorstander van een apartheidsregime in Zuid-Afrika;

- Verschillende leden van het NSV zijn al ‘viva Mussolini’-zingend gespot in de straten van Leuven;

- NSV Hasselt liet op één van hun ‘vormingsavonden’ Tim Mudde een ‘lezing’ komen geven, dit is de zanger van Brigade M, een Nederlandse rechts-extremistische groep. Brigade M trad op meerdere Blood&Honour ‘feestjes’ op en heeft nummers met titels “Eigen volk eerst!”, “White Power” en “Schande voor ons ras”;

- Op talloze internetfora schamen bekende nsv’ers zich niet om zich op de grofst denkbare wijze uit te laten over de multiculturaliteit , andersdenkenden,… ;

- NSV werkt voor hun acties nauw samen met Voorpost, de ‘actiegroep’ van het Vlaams Belang, waarvan leden gevechtstraining krijgen. Deze groep herdenkt nog steeds Vlaamse SS’ers. Voorpost kwam al in opspraak met pogingen tot brandstichting in een moskee, synagoge en kraakpanden.

- Het NSV staat er in studentenmilieus om bekend rake klappen uit te delen aan iedereen die hun tegenwerkt: andersgekleurden, linksen en ander ‘langharig werkschuw tuig’ ;

- Ook organisaties zoals het NJSV, N-SA, KVHV, Voorpost en zelfs Blood&Honour nemen deel en roepen op om deel te nemen aan de jaarlijkse NSV-betoging. Deze zijn stuk voor stuk extreemrechtse groeperingen, de ene al wat extremer dan de andere. Zo maakt het NJSV gebruik van white power symbolen en varianten op het hakenkruis en haalt het N-SA hun ideeën bij het vooroorlogse fascistische verdinaso.

- Op het forum Stormfront werd opgeroepen om deel te nemen aan de jaarlijkse NSV-betoging. Stormfront is een forum waarop neonazi’s een vrijhaven hebben om met elkaar te communiceren. De preses van NSV Hasselt, Thierry Vanroy, is bijvoorbeeld actief op dit forum – Thierry Vanroy, bekend omwille van uitspraken als “Eens de democratie in chaos ineenstuikt, hoop ik dat er een ijzeren fascistische hand is om over te nemen”.


Deze lijst is nog kort gehouden en kan nog heel lang doorgaan. Het laat ons wel eens te meer toe te besluiten wat velen van ons al veel langer wisten, dat het NSV een regelrechte fascistische en racistische organisatie is! Wij zullen ons nooit bij het bestaan van zulke organisaties en ideologieën neerleggen! Daarom roepen wij iedereen op om 26 maart 2009 aanwezig te zijn in Leuven om op elke mogelijk denkbare manier het NSV te laten zien dat zij en hun fascisme NIET welkom zijn in Leuven! De start van de tegenbetoging is om 20h op het Damiaanplein.
Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme!

0 reacties:

Een reactie posten