maandag 19 maart 2012

Persbericht 19 maart 2012

Neonazi´s op herhaling in Enschede!

De Nederlandse Volks-Unie (NVU) heeft voor haar demonstratie van zaterdag 31 maart 2012 vermoedelijk haar oog wederom op Enschede laten vallen. We zeggen vermoedelijk omdat de NVU in samenwerking met de burgemeester van Enschede en de politie Twente dit strikt geheim willen houden na het debacle van de vorige keer.

Voor LaatZeNietLopen (LZNL) zijn er echter voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat Enschede een reële kans maakt op een nieuw bezoek van deze neonazi's.
Niet in de laatste plaats omdat de gemeente Enschede, in tegenstelling tot andere potentiële locaties, ondanks herhaaldelijk verzoek van LZNL om openheid hierover, in alle talen zwijgt over de komst van de NVU. Hiermee negeren ze volstrekt de belangen van de inwoners van Enschede.

Op 28 mei 2011 beleefden de neonazi´s benauwde ogenblikken toen door de massale aanwezigheid van tegen racisme en fascisme protesterende Enschede´ers en andere Twentenaren de route moest worden gewijzigd en ingekort en de NVU in recordtijd weer uit Enschede vertrokken was. Voorzitter Kusters van de NVU diende een klacht in bij de politie Twente, maar dat werd niks. De NVU wil nu wraak en zal tot de tanden gemotiveerd opnieuw proberen hun mars door woonwijken in Enschede te houden.


Protest tegen de NVU demonstratie op 28 mei 2011 in Enschede
NVU nazi-mars op de Deurningerstraat in Enschede (28 mei 2011). Foto: Lars Smook
 Dat de burgemeester en politie dit geheim houden is onaanvaardbaar. Inwoners van Enschede, en zeker de bewoners van de straten en wijken waar de NVU doorheen gaat marcheren moeten geïnformeerd worden en de mogelijkheid krijgen om bezwaar te maken en/of te protesteren. Daarnaast is het leed niet te overzien als bewoners plots, als een overal, te maken krijgen met groepen neonazi´s in hun straten op zaterdag 31 maart. Burgemeester en politie van Enschede zweren samen met de NVU en gaan mee in de totale provocatie van de neonazi´s om op zaterdag 31 maart Enschede op stelten te zetten met hun overvaltactiek.

Wij roepen alle inwoners van Enschede op om hun burgemeester te dwingen openheid van zaken te geven, hun gekozen raadsleden aan het werk te zetten en hun favoriete media in te zetten om informatie los te krijgen!

LaatZeNietLopen

0 reacties:

Een reactie posten