woensdag 13 oktober 2010

Brigade M in Gouda?Extreem rechts optreden in

Goudse popzaal

Vrijdag 15 oktober zal er in Goudse popzaal De Gonz een concert plaatsvinden van de bekendste Nederlandse extreem rechtse band Brigade M.

De extreem rechtse muziekgroep Brigade M (de M staat voor Mussert, de leider van de NSB) heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd in de periode dat ze bestaan. Met nummers als “50000 helden”, een verwijzing naar de 50000 Nederlandse vrijwilligers bij de SS, en “eigen volk eerst” heeft Brigade M een behoorlijke status gekregen bij rechts extremisten door heel Europa. De leider van de band Tim Mudde is ook buiten de band om geen onbekend figuur binnen extreem rechts. Zo is hij actief geweest bij de verboden fascistische partij CP ’86 en is hij actieleider geweest bij de extreem rechtse actiegroep Voorpost. Door de status van Brigade M en Tim Mudde in de extreem rechtse wereld kunnen er veel mensen verwacht worden bij het optreden aanstaande vrijdag. Eerdere concerten van extreem rechtse bands in Nederland liepen dikwijls uit op vechtpartijen en ordeverstoringen. Om uit het zicht van overheid en politiek te ontsnappen heeft Brigade M voor dit specifieke optreden de schuilnaam “Heilige Oorlog” aangenomen, een veelgebruikte tactiek bij extreem rechtse concerten.

Het concert staat niet op de site van De Gonz en daarmee wordt de illusie gewekt dat het om een besloten feest gaat. Niets is echter minder waar, via diverse extreem rechtse mailinglijsten en internetfora wordt er opgeroepen om naar de muziekavond te komen. “Het is belachelijk dat een popzaal als De Gonz meewerkt aan het promoten van extreem rechtse muziek. Racisme en verheerlijking van het derde rijk zijn aan de orde van de dag in de teksten van de band die in De Gonz op zal treden” aldus een woordvoerder van AFA. “Wij roepen De Gonz hierbij dan ook op om de stekker uit dit racistische optreden te trekken”.

Voor meer informatie over Brigade M kijk bij onderstaande links
http://www.xs4all.nl/~afa/alert/1_9/brigade.html
http://www.doorbraak.eu/gebladerte/10776f48.htm

0 reacties:

Een reactie posten