woensdag 13 oktober 2010

Nazidemo 23 oktober Hamm


Op 23 oktober roepen nationaalsocialisten uit Hamm op tot een demonstratie onder het motto “Das System bringt uns den Volkstod! - Freie Völker statt freie Grenzen!”( Het systeem zorgt voor volkerenmoord! _Vrije volken in plaats van open grenzen!)

In de oproep voor de de demonstratie word onder andere het 'nationale socialisme' als 'natuurwet' neergezet en zal de overname van de macht zeer binnenkort plaatsvinden.

De sprekerslijst bevat zo'n beetje het hele rechts-extreme spectrum. Naast de immer aanwezige Axel Reitz ( de.wikipedia.org/wiki/Axel_Reitz ) en Christian Worch ( de.wikipedia.org/wiki/Christian_Worch ), zullen onder andere Hartmut Wostupatsch ( de.wikipedia.org/wiki/Wostupatsch ) en Sven Skoda spreken.

Axel Reitz was lid van de “Kampfbund Deutscher Sozialisten” ( de.wikipedia.org/.../Kampfbund_Deutscher_Sozialisten ). Hij is meerde malen wegens Jodenhaat, het dragen van verboden symbolen en overtreding van het uniformverbod veroordeeld. Ook de andere sprekers zijn sinds lange tijd actief binnen de rechtse scene en zijn meerdere malen opgevallen door veroordelingen wegens smaad en Jodenhaat


De Kameradschaft Hamm beschikt, zoals uit de sprekerslijst blijkt, over talrijke contacten in Nordrhein-Westfalen en verder. De Kameradschaft Hamm werkt intensief samen met neonazi's uit Dortmund ( de.wikipedia.org/wiki/Autonome_Nationalisten ), Ahlen, Unna en Münster. Er worden regelmatig acties en demonstraties gezamenlijk georganiseerd. Een voorbeeld van de samenwerking tussen Ahlener en Hammer nazi's is de demonstratie op 22 oktober 2010 in Ahlen op de vooravond van de demonstratie in Hamm.


Ook dit jaar kwam het in Hamm weer tot aanvallen/intimidatiepogingen op antifascistische evenementen en politieke tegenstanders. Ook word er opgeroepen tot moord op Joden en antifaschisten, word het nationaalsocialisme verheerlijkt en zijn er bekladdingen met hakenkruisen


In Hamm word de actieve neonazi-scene nog steeds weggezet als minimaal. En als teken van afkeur word het neerlaten van jaloezieën en het buitenzetten van de bruine kliko's voor gesteld. Wij willen ons daar niet bij neer leggen en roepen alle antifaschisten uit de regio en daarbuiten op, naar Hamm te komen en actie te ondernemen.

Welke actie-mogelijkheden er zijn vinden jullie op http://aah.noblogs.org

0 reacties:

Een reactie posten